Nu är det snart dags för Årsmöte i Stationshuset i Lagan. 

Var: Stationen, Lagan
När: 2022-01-31
Kl: 18,30

Anmälan skickas på sms till 0767972605 eller via mejl till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Är du samhällsintresserad och vill vara med och påverka beslut som rör vårt samhälle, då är Du rätt person att komma med och arbeta aktivt i Lagans Samhällsförening. 

Vi behöver ha in fler aktiva medlemmar. 

Tveka inte, tag kontakt med någon i styrelsen, Du är välkommen att jobba med oss. 

 

Vänliga hälsningar 
Styrelsen i Lagans Samhällsförening

Lagans Samhällsförening firar 30 år med påbörjad generationsväxling och trycker gasen i botten mot 30 år till.

 

Lagans Samhällsförening som nu fyller 30 år, har haft årsmöte och sammanfattat vad som åstadkommits under 2020 och samtidigt så valdes en till viss del ny styrelse med yngre förmågor.

 

Under 2020 har föreningen haft ca 180 familjer som medlemmar och har som mål att stärka sammanhållningen i Lagan och driva på utvecklingen av funktioner och samhällsservice som beslutas av medlemmarna.

Under året har förbättringar och underhåll utförts på Bergastigen som används flitigt av Laganborna och andra besökande.

Nyanläggning av gräsytor kring det gamla Stationshuset / Godsmagasinet som man äger har utförts och renoveringsarbeten för att hålla byggnaderna i bra skick.

 

Föreningen har aktivt arbetat med att försöka påverka kommunens nya planförslag som dock inte varit framgångsrikt – men detta projekt pågår och här försöker föreningen att lyfta fram de frågor

som medlemmarna i Lagan står bakom, så som förbättrad infrastruktur då Laganborna inte vill ha tung trafik genom Lagan, utan förespråkar kommunens gamla plan sedan 30 år tillbaka med att binda ihop Västergatan med Ljungbyvägen – Projekt Lugna Gatan.

 

Även trafiksituationen vid den nya trafikplatsen vid E4 har man försökt att påverka för Laganbornas bästa. Projektet drivs även ihop med intresseorganisationen Vision Berga, som representerar en stor del av företagen i Lagan.

 

Aktiviteter kring att ”Rädda Ringbadet” har gjorts för att förmå beslutande i kommunen att förstå att även landsbygden behöver näring för att överleva. Ekonomiskt redovisas ett litet underskott då underhåll och renoveringar kostat på och

medlemsavgifterna inte har räckt till.

 

Inför 2021 har valberedningen föreslagit en till viss del ny och föryngrad styrelse. Innan avgående ordföranden Ingelöv Englund avtackades för lång och trogen tjänst i 10 år så hade en ny ordförande valts i Charlie Ahlberg som är en ung känd Lagan profil. Även Oskar Granath valdes in i styrelsen som vice ordförande och omval gjordes på Curt Brunskog, Per-Håkan Andersson, Jan Lönn, Mattias Granlund och Tommy Wahlberg. Till kassör valdes Gustav Granath.

 

Inför 2021 kommer styrelsen att ta nya tag med vissa uppsatta mål för att driva på utvecklingen i Lagan och jobba för:

  • att inte mer kommunal och regional service försvinner – även landsbygden behöver näring för att överleva.
  • Aktiviteter ihop med övriga föreningar i orten.
  • Fortsätta påverkan för att få till en bra översiktsplan som även tar hänsyn till landsbygden.
  • Mer samarbete med företagen i Lagan för att representera hela Lagan i dialoger med myndigheter.
  • Mer samarbete med övriga föreningar i Lagan för att skapa bra samarbete och samtidigt kunna påverka mer för Lagans utveckling.
  • Utveckla stationsområdet.
  • Öka medlemsantalet och få företagen engagerade som medlemmar i föreningen, så att vi har en gemensam kraft som verkar för Lagans framtid.

 

Mötet avslutades med att avgående ordföranden Ingelöv Englund avtackades för 10 bra år och hon önskade den nya styrelsen lycka till med 2021.

Är du samhällsintresserad och vill vara med och påverka beslut som rör vårt samhälle, då är Du rätt person att komma med och arbeta aktivt i Lagans Samhällsförening. 

Vi behöver ha in fler aktiva medlemmar. 

Tveka inte, tag kontakt med någon i styrelsen, Du är välkommen att jobba med oss. 

 

Nu är det dags att betala in medlemsavgiften för 2021. 

 

Ett stort TACK till alla Er som väljer att stödja oss genom att vara medlem i Lagans Samhällsförening.

Medlemsavgifter: Familj - 150 kr, enskild - 100 kr. Bankgiro: 5700-5001 eller Swish: 123 087 0360

 

 

Det finns möjlighet att hyra Stationshuset för fest eller liknande.